به گزارش پایگاه خبری تحلیلی آوای کرج در فردیس، سید مجتبی خیام، معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، در گردهمایی مدیران آموزش و ترویج استانهای کشور که صبح امزوز مرکز آموزش عالی امام خمینی(ره) برگزار شد، با تاکید بر اهمیت حوزه آموزش و ترویج، اظهار کرد: وجود جمعیت حدود ۵ میلیونی بهرهبرداران به عنوان اصلیترین مخاطب حوزه ترویج، ارتباط مستقیم محصولات بهره برداران با سفره مردم و تأمین امنیت غذایی که با امنیت ملی کشور ارتباط دارد و همچنین تاکید رهبری بر تامین امنیت غذایی، اهمیت حوزه ترویج را روشن میکند. وی با بیان اینکه ما در حوزه ترویج با مهمترین مسئله جامعه یعنی تامین امنیت غذایی مواجهیم، افزود: بزرگترین مشکل در مسیر دستیابی به هدف، عدم باور است. اگر به باور داشته باشیم همه موانع را بر میداریم. باید توجه داشته باشیم هرچقدر رو به جلو میرویم، محدودیت منابع آب و … بیشتر میشود. بنابراین افزایش بهرهوری با ظرفیتهای موجود باید مد نظر قرار گیرد. تنها مسیر دستیابی به امنیت غذایی پایدار، مسیر دانش و فناوری است. و مهمترین مسیر موفقیت در ارتقای بهروری از طریق آموزش و ترویج است. در این راستا به روزرسانی دانش و فناوری و قدرت انتقال آن به مخاطبین از طریق آموزش و ترویج از اهمیت ویژه ای برخوردار است. این مقام مسؤول ارزیابی نشست مدیران حوزه ترویج و تاثیر عملکرد آنها بر افزایش تولیدات بخش کشاورزی، افزایش درآمد کشاورران و رفع چالشهای آنها را مورد تاکید قرار داد و گفت: بیشترین ارزیابیها باید از مجموعه ترویج صورت بگیرد و در هر نشست افرادی که بالاترین خلاقیتها را در جبهه تولید دارند، تشویق شوند و دانشهایشان را به اشتراک بگذارند. وی بر لزوم نظارت، ارزیابی و مدیریت عملکرد حوزه ترویج در استانهای کشور تأکید کرد و افزود: ما این موضوع را که ساختارمان انسجام لازم را ندارد را کتمان نمیکنیم. اما ابتکار و خلاقیتهایی که با وجود همه مشکلات موجود و کمبود اعتبارات به کار گرفته میشود، نشاندهنده عملکرد مثبت در حوزه ترویج است. ما دو بال بهره وری و مطلوبسازی داریم و باید برای رسیدن به عملکرد بهتر تلاش کنیم. رئیس سازمان تات یادآور شد: اساس تحول در حوزه ترویج مبتنی بر خلاقیت و نوآوری و بهره گیری از فناوری اطلاعات و ارتباطات است و اساس تحول در بخش کشاورزی دانش بنیان شدن است و بهره وری مهمترین مأموریت حوزه ترویج است. حوزه ترویج باید تغییر در بینش مخاطب از روشهای سنتی با مصرف زیاد و بهره وری کم به روش های نوین با مصرف صحیح آب و کود و بهرهوری بالا تغییر دهد. وی بر لزوم مردمی سازی حوزه ترویج تاکید کرد و گفت: در این راستا افرادی که بالاترین میزان بهرهوری محصولات کشاورزی و کمترین ضایعات را دارند، انتخاب شدند، ۱۰۹ مزرعه بهرهور انتخاب شد تا عرصه ها را در اختیار آنها قرار دهیم و تغییر بینش و تحول در افزایش بهرهوری را از طریق این افراد به کشاورزان سراسر کشور انتقال دهیم. اگر کشاورزان یک مزرعه دانش بنیان و محصول آن را از نزدیک ببینند، تغییر و به روزرسانی روشهای کاشت محصول را بهتر می پذیرند. رفته رفته ما یک شبکه مردمی در حوزه ترویج داشته باشیم. خیامنکویی توانمندسازی مروجان و کارشناسان حوزه ترویج را مورد تاکید قرار داد و افزود: امروز نمی توان فناوریهای نوین مثل هوش مصنوعی را که میتواند میزان آب مورد نیاز محصول را تشخیص دهد و به کمترین مقدار برساند و یا فناوری رباتیک را در حوزه سمپاشی را نادیده بگیریم. وی مستند سازی اقدامات، به روزرسانی دانش و استفاده مفید از آن و انتقال دانش به مخاطب را در بحث ترویج بسیار اساسی و حائز اهمیت دانست و اضافه کرد: وظایف حوزههای ترویجی بایدمتناسب با سطوح مختلف باشد، نوآوری و خلاقیت در امر ترویج به صورت فرایند مستمر شود و آموزش ضمن خدمت و استفاده از ظرفیت رسانه ملی برای ترویج مورد توجه قرار گیرد. معاون وزیر جهاد کشاورزی خاطر نشان کرد: مهمترین رسالت حوزه ترویج این است که باید تمام چالشها را مثل یک سیستم عصبی احصا و جمعآوری کند و به سازمان تات انتقال دهد. تحقیقات سازمان تات باید بر اساس چالش هایی باسد که از سوی حوزه ترویج احصا میشود. حوزههای ترویج باید برای سازمان تات اولویت ساز باشند و تحقیقات سازمان تات باید پاسخگوی این اولویتها باشد. گاهی یک آفتی در استان یا شهرستانی توسط حوزه ترویج شناسایی میشود، موسسات گیاهپزشکی سازمان تات به سرعت وارد عمل شده و مدیریت نی کند علاوه بر مبارزه با آفت، از اپیدمی بیماری جلوگیری میکنند. انتظار داریم حوزه ترویج در این خصوص قاطعانه ورود کند. وی با بیان اینکه نظام نوین آموزش و ترویج باید مبتنی بر فناوریهای جدید و پیشرفتهای جامعه فعلی صورت بگیرد، افزود: بخش خصوصی باید بر اساس شاخصهای موجود ارزیابی شود تا ببینیم با مردمی کردن ترویج از روشهای مختلف، چگونه میتوانیم سرعت دستیابی به اهداف در ارتقا کیفی و کمی بهرهوری را افزایش دهیم. انتهای خبر /
تأمین امنیت غذایی پایدار از طریق انتقال دانش و فناوری به کشاورزان میسر میشود
رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی(تات)، گفت: حوزه آموزش و ترویج با مهمترین مسئله جامعه یعنی تأمین امنیت غذایی ارتباط مستقیم دارد. دستیابی به امنیت غذایی پایدار، از طریق دانش و فناوری میسر میشود و ارتقای بهروری از طریق آموزش و ترویج به نتیجه میرسد.
منبع : www.farsnews.ir
حتما بخوانید : مادر شهیدان «جهازی بغدادآبادی» به فرزندان شهیدش پیوست
لینک کوتاه : https://avayekaraj.ir/?p=3725
- ارسال توسط : سردبیر 24
- 19 بازدید
- بدون دیدگاه