به گزارش پایگاه خبری تحلیلی آوای کرج؛ این پروژه شامل احداث ۱۱ تقاطع و ۱۹ پل است که از اهمیت آنها میتوان به پل B۱ (بیلقان) اشاره کرد. این پل که بر روی ابتدای جاده چالوس و رودخانه کرج در حال احداث است، با ارتفاع حدود ۱۳۸ متر بزرگترین پل محسوب میشود و با استفاده از جدیدترین فناوریهای سال ۲۰۲۲ اروپا توسط مهندسین داخلی احداث و پیشبینی میشود این پل در آینده نزدیک تکمیل و به بهرهبرداری برسد و به نماد شهری برای کرج تبدیل شود.
ابوالفضل رحمانی، مدیرعامل شرکت احداث کنارگذر شمالی کرج در گفتوگو با خبرنگار کرج امروز، با اعلام پیشرفت ۷۶درصدی پروژه، از تلاش شبانهروزی برای تکمیل آن خبر داد.
وی همچنین اظهار داشت که تا پایان سال ۱۴۰۳، حدود ۱۵ کیلومتر از این بزرگراه به بهره برداری خواهد رسید و در کاهش ترافیک منطقه تاثیر میگذارد.
به گفته وی، اجرای این پروژه، موجب کاهش ترافیک آزادراه کرج- قزوین و تسهیل در شریانهای شمالی شهر کرج تا ۴۵ درصد خواهد شد.
رحمانی در ادامه صحبتهای خود گفت: فاز اول این پروژه که حدفاصل تقاطع طالقانی تا بلوارانقلاب شمالی است، به پایان رسیده و فاز دوم به طول ۸ کیلومتر، حدفاصل تقاطع طالقانی تا تقاطع خیابان خوارزمی نیز تا پایان سال جاری به بهرهبرداری خواهد رسید.
پل B۱؛ نمادی از مهندسی نوین
طبق گفته این مسئول، پل B۱ (بیلقان) که بر روی جاده ابتدایی چالوس و رودخانه کرج در حال احداث است، به عنوان شاخصترین بخشهای این پروژه، با ارتفاع ۱۳۸ متر و طراحی منحصربه فرد خود، نه تنها نقش مهمی در تردد ایفا میکند، بلکه به عنوان نماد شهری برای کلانشهر کرج تبدیل خواهد شد. استفاده از جدیدترین فناوریهای سال ۲۰۲۲ اروپا در ساخت این پل، نشان از اهمیت و کیفیت آن در این پروژه دارد.
توجه به حملونقل عمومی و مسائل زیستمحیطی
در این پروژه، علاوه بر کاهش ترافیک خودروهای شخصی، موجب تسهیل در تردد وسایل حملونقل شهری خواهد شد. همچنین، جنبههای گردشگری برخی از پلها نیز در حال مطالعه و بررسی است تا این سازهها علاوه بر کارکرد ترافیکی، به جاذبههای گردشگری نیز تبدیل شوند.
مسائل زیستمحیطی نیز از موارد دیگری است که در این پروژه مورد توجه قرار گرفته و بررسی شده تا با رعایت اصول زیستمحیطی، کمترین آسیب به محیط زیست منطقه وارد شود.
پروژه بزرگراه شمالی کرج (شهید سلیمانی) به عنوان یک پروژه ملی و استراتژیک، نقش حیاتی در توسعه زیرساختهای حملونقل کشور و بهبود وضعیت ترافیکی استان البرز ایفا میکند. با تکمیل و بهرهبرداری از این پروژه، شاهد کاهش چشمگیر ترافیک، بهبود کیفیت زندگی، رونق اقتصادی و کاهش هوای روزانه خواهیم بود و این پروژه نمادی از توانمندی مهندسین ایرانی در اجرای پروژههای بزرگ و پیچیده عمرانی است و گامی مهم در توسعه پایدار کشور میشود. با توجه به پیشرفت قابل توجه، انتظار میرود در آینده نزدیک شاهد بهرهبرداری کامل از این راهها و بهرهمندیهای بزرگ از مزایای آن باشیم.
انتهای خبر / تاریخ ۸ بهمن ماه ۱۴۰۳